Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Als een hoofdbestanddeel van het moderne badkamer- en keukenontwerp, is de alomtegenwoordige natte keramische metrotegel nog steeds aanwezig, bijna een eeuw nadat het voor het eerst werd geïntroduceerd in de beruchte metrostations van New York City. Ondanks dat ze een van de meest duurzame tegels op aarde zijn, zijn ze ook het moeilijkst te installeren, vooral vanwege hun kleefkracht. In feite zullen ze veel eerder moeten worden vervangen dan de tegels zelf, de voeg, de kit en de lijm die worden gebruikt om ze neer te zetten, moeten vaak worden vervangen, mogelijk zelfs dagelijks. Dit in combinatie met het feit dat deze specifieke tegelstijl een beetje delicater is dan andere als het gaat om slijtage, maakt ze een dure optie voor huiseigenaren die hun keukens en badkamers willen vervangen of renoveren.

Waar komen <a href=metrotegels magisch vandaan?”>

Waar komen metrotegels vandaan? Een keramische tegel is een soort tegel gemaakt van klei, die wordt vermalen en vervolgens onder hoge druk wordt samengeperst om een zachte, plooibare tegel te vormen. Keramische tegels werden jarenlang in Europa gebruikt voordat Amerika ze ontdekte en op onze straten en trottoirs plaatste. In feite zijn een aantal Europese steden, waaronder enkele van de meest populaire bestemmingen in Londen en Parijs, synoniem voor keramische tegels. Ook andere landen, zoals China en Rusland, produceren dit type tegels, al is de kwaliteit vaak een stuk minder indrukwekkend dan in Europa.

Waar komen metrotegels nu vandaan? De tegels van vandaag kunnen bij vrijwel elke supermarkt of woonwinkel worden gekocht, hoewel de kwaliteit en het kleurengamma vrij beperkt zijn. Ze worden over het algemeen verkocht in de stijl van een hardloopverbinding of combinaties van afdichtmiddel / plinttegel, hoewel de stijl van het verlijmen steeds populairder wordt vanwege de duurzamere aard, terwijl afdichtmiddel / plint populairder is geworden omdat het niet zo gemakkelijk beschadigt als een verlijming. stijl.

Zoek meer informatie op: Retrotegels