Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Als je nieuwsgierig bent naar de oorsprong van metrotegels, ben je niet de enige. Het woord "metrotegel" zelf is afgeleid van de London Underground, waar het voor het eerst werd gebruikt. Het metrosysteem was in het begin van de 20e eeuw een veelbesproken en drukke plaats. Het kenmerkende ontwerp van deze tegel werd gebruikt voor vloeren en wanden van de tunnels. Het is nu populair voor gebruik in interieurprojecten en heeft verschillende toepassingen.

Metrotegels werden gebruikt voor muren in Parijs van 1904 tot 1914. Ze waren voornamelijk wit, maar waren ontworpen om omgevingslicht te reflecteren, waardoor ze hun naam kregen. De tegel werd aangevuld met slingerachtige volants en gekleurde bogen op het gewelf. Deze kleuren waren complementair aan elkaar. Tegenwoordig zijn keramische klik hier een populaire keuze onder huiseigenaren. Er is een verscheidenheid aan kleuren, afwerkingen en maten beschikbaar voor elk ontwerpschema.

Houd er bij het kopen van metrotegels rekening mee dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn. De meeste mensen kiezen voor een visgraat- of baksteenachtige indeling. Dit ziet er misschien traditioneel uit, maar je kunt ook kiezen voor een moderne, minimalistische look door metrotegels te stapelen. Als u op zoek bent naar een eigentijdse stijl, kunt u Vintage Crackle Steel Ceramic-tegels overwegen. Het straalt een komkommerachtige sfeer uit en ziet er geweldig uit met gegoten betonnen vloeren en trendy roestvrijstalen werkbladen.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Retrotegels