Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Makelaar

Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Uw huis verkopen is geen eenvoudige opgave. Het gaat om het correct instellen van de prijs van uw huis, het effectief op de markt brengen en het maken van foto's van hoge kwaliteit. Vervolgens moet u met potentiƫle kopers over de prijs onderhandelen. Het is belangrijk om potentiƫle kopers te onderzoeken, omdat ze mogelijk niet gekwalificeerd zijn of niet bereid zijn om het volledige bedrag te betalen. Als een makelaar dit allemaal regelt, is dit een enorm voordeel voor u en uw huis Makelaardij Prins makelaar ede. Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen het meeste uit het verkoopproces te halen.

Zorg er altijd voor dat u een pre-approval hypotheek aanvraagt voordat u een makelaar inschakelt. Dit is van vitaal belang, omdat veel agenten niet werken met ongekwalificeerde kopers. Vermijd ook het werken met interne hypotheekadviseurs of agenten verbonden aan agentschappen. Deze makelaars kunnen hand in hand samenwerken met uw makelaar, waardoor u zich ongemakkelijk kunt voelen. Makelaars zijn wettelijk verplicht om het onroerend goed in het meest nauwkeurige licht te presenteren. U kunt een woning in uw prijsklasse vinden op sites zoals Redfin of Zillow.

Zorg ervoor dat de door u gekozen makelaar u op de hoogte stelt van eventuele problemen of gebreken in de woning. Verkopers zijn verplicht om alle problemen met een huis bekend te maken. Vraag uw makelaar naar recente verkopen die kunnen wijzen op problemen met de buurt, het huis of de buurt. Vraag bovendien hoe vaak het huis van eigenaar is veranderd. Als er veel zetten zijn, vraag dan aan de agent waarom dat zo was. De makelaar moet u ook vertellen of het aantal verkopen overeenkomt met de staat van het huis of niet.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.makelaardijprins.nl/