Je eigen Italiaanse pasta koken

Hoewel er verschillende theorieën zijn over de oorsprong van moderne Italiaanse pasta, is er sterk bewijs dat de oude Grieken en Romeinen ook een enorm populair voedsel hadden, zoals pasta genaamd zaglanata.

Men gelooft dat Arabieren in de 8e eeuw gedroogde, griesmeel gemaakte pasta uit het oosten, bekend als maghreja, naar Sicilië brachten, hoewel het misschien andersom was. Sicilië stond eeuwen langer onder moslimcontrole dan Italië, maar het inheemse voedsel werd daar waarschijnlijk niet gegeten. De eerste smaak van Italiaanse pasta ontstond toen het eiland tijdens de Italiaanse Renaissance werd veroverd door katholieke troepen, en hier kreeg pasta de naam. Later werd het hele concept van koken en pasta eten geassocieerd met de Italiaanse cultuur.

Er zijn twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, de Italiaanse gelato en de Italiaanse. Gelato is een licht romige pasta zoals rijst of dun gesneden groenten, terwijl noni het meer traditionele voedsel is dat wordt gemaakt van lange, dunne noedels. Zowel gelato als noni zijn gemaakt van bloemmengsels, maar elk heeft zijn eigen unieke smaak en een ander uiterlijk. De meeste mensen denken dat een goede Italiaanse pasta uit spaghetti bestaat, maar in werkelijkheid zijn er verschillende andere varianten, waaronder: Linguini (wat meer lijkt op de dunne schijfjes pasta die in de Chinese keuken worden gebruikt), Fusilli, Cannelloni, Penne, Masnada, Manicotti

Over het algemeen wordt Italiaanse pasta gemaakt van lange, dunne noedels die pasta’s worden genoemd. Ze worden met de hand in een vat met verwarmd water gegooid en laten drogen tot ze de consistentie van tandpasta hebben. Eenmaal gekookt, worden ze in kleine balletjes gevouwen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat deze perfect gelijkmatig zijn; De sleutel tot perfecte Italiaanse pasta is dat alle noedels perfect egaal zijn, en dat kost tijd!

Om authentieke Italiaanse pasta te maken, worden de noedels gerold of in kleine stukjes gescheurd.

Wanneer ze handgemaakt zijn, zullen de chef-koks die ze koken meestal een beetje oregano, knoflook en Parmezaanse kaas over de noedels strooien om ze extra smaak te geven en ze authentieker te maken. Let er bij het kopen van kant-en-klare pasta op dat u dezelfde soort noedels kiest (met dezelfde grootte, vorm en lengte) die u zou gebruiken voor zelfgemaakte pasta.

Als u de kant-en-klare Italiaanse pasta te duur vindt, dan is er nog een andere optie. Je kunt je eigen noedels koken in je Vitamix, en als ze gaar zijn, laat je ze gewoon uitlekken en doe je ze in een zeef of een fijnmazig zakje en stuur je ze met je boodschappen naar de supermarkt. Dit is een geweldige optie omdat de noedels nog steeds gepureerd zijn en je er naar wens ingrediënten aan kunt toevoegen. U kunt bijvoorbeeld gehakte tomaten, champignons, basilicum of andere soorten vlees toevoegen.

Veel mensen houden van Italiaanse pasta, en het lijdt geen twijfel dat de keuken daarom zo populair is. Maar als u voorverpakte soorten koopt, betaalt u vaak de restaurantprijzen voor bulkproducten, en als dat gebeurt, kan dat soms duurder zijn dan wanneer u de noedels zelf kookt. Door uw eigen pasta te koken, bespaart u geld. Het zal je ook in staat stellen om echt de smaken te waarderen die deze Italiaanse keuken zo geweldig maken. Dus of je het nu lekker vindt in pastasalades, op Italiaanse pasta’s of in andere gerechten, de echte Italiaanse keuken is binnen handbereik.

Krijg meer informatie: Novus Ventus International

No tags 0