De voordelen van opstartaanpassingen

Autotuning is in wezen het aanpassen van een auto om zijn prestaties te maximaliseren voor een andere reeks functiebehoeften dan die waarvoor hij oorspronkelijk bedoeld was. Meestal houdt dit verband met verbeterde dynamische prestaties en hogere topsnelheid / acceleratiefuncties, maar andere auto’s kunnen ook worden aangepast om een soepelere respons te geven of zelfs een lager brandstofverbruik. Sommige mensen kiezen ervoor om hun auto-tuning te veranderen om cosmetische redenen, zoals om het uiterlijk van hun auto te personaliseren. Er zijn echter veel praktische redenen om dit ook te doen.

Een van de grootste voordelen van autotuning is dat de motor nu efficiënter kan werken dan voorheen, waardoor meer vermogen / koppel / acceleratie mogelijk is. Dit is vooral belangrijk als uw auto-tuning een turbo-upgrade inhoudt. Maar niet alle auto’s zullen profiteren van turbo-upgrades. Als u besluit om een turbo-upgrade te gebruiken, zal uw auto-tuning-behoeften veel meer onderzoek vergen dan alleen het toevoegen van enkele onderdelen.

Katalysatoren en uitlaatsystemen zijn een van de meest voorkomende aanpassingen die auto-tuning-experts doen. Een katalysator is een chemische stof die schadelijke onzuiverheden in het uitlaatsysteem absorbeert, die deze onzuiverheden vervolgens omzetten in respectievelijk water en gas. Als u de brandstofstroom door het uitlaatsysteem verhoogt, zal de motor harder moeten werken om al het water en gas te verwijderen. Een katalysator is echter een zeer technische modificatie die nauwkeurige kalibratie vereist en mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid ervaring vereist om de gewenste resultaten te bereiken. Als u besluit om een katalysator te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw uitlaatsystemen en katalysatoren gecertificeerd zijn om met deze specifieke systemen te werken.

Luchtfilters zijn een ander gebied van auto-tuning dat vaak verkeerd wordt begrepen. Hoewel de meeste mensen beseffen dat auto’s goede luchtfilters nodig hebben om goed te kunnen ademen, begrijpen ze niet dat alle auto’s de juiste luchtfilters nodig hebben om te worden afgesteld. Als u uw auto afstemt en merkt dat de luchtfilters niet goed werken, moet u een expert raadplegen die het exacte merk en model van uw voertuig kan diagnosticeren en vervolgens kan bepalen welk luchtfilter u nodig heeft. Sommige Tune Up-specialisten zullen u zelfs kunnen vertellen welke specifieke merken luchtfilters worden aanbevolen voor uw specifieke auto.

Remmen, of de werking van het remsysteem, heeft een grote invloed op de vermogenswinst die uw auto ervaart tijdens het afstellen. Veel tuners raden aan om de druk van uw remblokken te verhogen en de diameter van uw rotoren te vergroten naarmate u meer vermogen ervaart. Wanneer u beide delen van uw voertuig vergroot, kunt u een aanzienlijke toename van het vermogen dat wordt gegenereerd tijdens uw remstops verwachten. Tijdens uw vermogenswinst zult u ook een toename merken in de gewichtsoverdracht van uw voorbanden naar uw achterbanden. Deze toename van de gewichtsoverdracht kan leiden tot een betere algehele handling en meer controle bij offroad-rijden.

Vermogenswinst en extra prestaties zijn slechts een van de vele voordelen die kunnen worden behaald met een goed afstemmingswerk. Een ander voordeel van een goede afstelling van uw voertuig is de ophanging. Wanneer uw schorsing niet optimaal presteert, kunnen er een aantal problemen optreden, zoals; laag zwaartepunt, instabiliteit, verhoogde spanning op aandrijfassen en veren, en algemeen slecht rijgedrag. Om te voorkomen dat deze problemen zich voordoen, wordt aanbevolen dat u alle noodzakelijke wijzigingen aan uw voertuig uitvoert voordat u met het afstemmingsproces begint. Als u deze stappen niet uitvoert, kan het afstemmen van uw auto een complete verspilling van tijd en geld worden.

Chiptuning nodig? Chip Performance is dé specialist!

Klik hier voor meer informatie Chipperformance

No tags 0