Chip Tuning voor uw motor

Chiptuning, ook wel motorre-modellering of gewoon motorafstemming genoemd, is een goede manier om veel meer uit uw auto te halen. Het is een vrij kleine upgrade die de manier waarop uw motor werkt drastisch kan veranderen. Maar zoals elke wijziging kunnen die wijzigingen ook een keerzijde hebben. En als u niet de tijd neemt om grondig te leren over motortuning en de bijbehorende processen, kan het een zeer dure vergissing worden. Dus, is het slecht voor uw auto?

Het antwoord hangt af van wat u doet. Als je simpelweg een bestaande ontstekingstandriem vervangt, zul je waarschijnlijk helemaal geen problemen ondervinden met het verbranden van brandstof. Het kan erg teleurstellend zijn als u, na het plaatsen van een nieuwe distributieriem voor de ontsteking, merkt dat uw motor langzaam brandstof blijft verbranden. U merkt misschien dat de brandstof soms in een dunne film verbrandt in plaats van dat het een rijke mist is. Dit is een teken van slechte chiptuning en slecht vakmanschap.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat als u een motorchiptuning-apparaat installeert, zoals een snelheidsmeter, een gassensor of een elektrische regeleenheid, u er zeker van moet zijn dat u alle instructies zorgvuldig opvolgt. Neem geen risico, en als u niet zeker weet wat u doet, laat de baan dan over aan iemand met kennis van zaken. Bij sommige kits worden geen installatie-instructies geleverd. Als dit het geval is, moet u de handleiding grondig lezen voordat u het nieuwe item installeert. Zo voorkom je dat je veelgemaakte fouten maakt die ernstige schade kunnen veroorzaken.

Als u daarentegen een automatische transmissievloeistofkit installeert, moet u zeker eerst uw gebruikershandleiding raadplegen. In de handleiding van uw auto staat mogelijk de juiste hoeveelheid vloeistof vermeld die u aan het systeem moet toevoegen telkens wanneer u de toerenteller vervangt. U kunt deze nummers vervolgens gebruiken om te bepalen wanneer u uw motortuning-sessies moet uitvoeren. Timing is erg belangrijk bij het afstemmen van de motor en als u de timing niet precies goed krijgt, kan dit verwoestende effecten hebben op de prestaties en efficiëntie van de motor.

U kunt ook overwegen om een brandstofefficiëntieomvormer op uw voertuig te installeren als u een aanzienlijke hoeveelheid carburateurafstemming uitvoert. Een brandstofefficiëntieomvormer kan uw benzineverbruik aanzienlijk verbeteren en u betere prestaties geven. Er zijn veel voordelen aan het installeren van een brandstofefficiëntieomvormer, maar een van de grootste voordelen is dat het de hoeveelheid vermogen die u uit uw motor haalt aanzienlijk kan verbeteren. Hierdoor kunt u betere prestaties van de pomp krijgen, wat op zijn beurt een lager brandstofverbruik oplevert.

Nu u het belang van een juiste timing en het gebruik van chips voor motor- en mechanische chips begrijpt, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Een daarvan is dat mechanische chips en elektronische besturingseenheden altijd door een professionele monteur moeten worden geïnstalleerd. Als je een van deze elektronische apparaten zelf probeert te installeren, loop je het risico deze te beschadigen of een ernstige elektrische brand te veroorzaken. Een ander ding dat u moet doen, is investeren in een brandstoftankpomp van goede kwaliteit, zodat uw voertuig de juiste druk kan behouden. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat u een luchtreiniger heeft met een uitstekend filter, zodat u altijd schone lucht krijgt en voorkomt dat schadelijke stofdeeltjes uw luchtsysteem binnendringen en zo uw motor beschadigen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl

No tags 0