Alles over chiptuning en benzineslurpend

Chiptuning is iets dat bijna iedereen kent, vooral diegenen wiens grootste passie is met betrekking tot auto’s, snelheid, meer vermogen of zelfs brandstofefficiĆ«ntie.

Maar voor degenen onder u die nog steeds niet weten wat chiptuning echt betekent, laten we het u uitleggen. Kortom, wanneer een auto of een voertuig een bepaalde verbetering heeft ondergaan, is die verbetering hoogstwaarschijnlijk niet zichtbaar voor het blote oog. Sommige mensen zeggen misschien dat dit bedrog is. Nou, afhankelijk van hoe je je voelt over valsspelen, zou je ook kunnen zeggen dat dit op zich geen valsspelen is, omdat het simpelweg de prestaties van je auto verbetert.

Dit is wanneer een auto of voertuig een verandering in zijn prestaties ondergaat door middel van aanpassing, door een deel ervan te veranderen. Dit wordt gewoonlijk gedaan door een onderdeel te wijzigen, aan te passen of te verwijderen. Soms kan een chip ook wel een “modificator” worden genoemd, omdat hij in feite iets anders zal veranderen of wijzigen dan zijn normale functie. De voorbeelden van deze dingen die kunnen worden bereikt door een chip zijn dingen als; veren vervangen of verwijderen, motoren afstemmen en zelfs de PCM of hoofdbesturingsmodule in kaart brengen.

Het opnieuw toewijzen, zoals eerder is gezegd, is een ander ding dat wordt gedaan met een chip. Het lijkt misschien niet zo, maar door slechts een enkel onderdeel van uw voertuig aan te passen, kan de auto of het voertuig betere prestaties krijgen. Wat de remapper doet, is dat het een bepaald onderdeel van uw voertuig verandert en het dus betere prestaties geeft door middel van het wijzigen van de elektronische regeleenheid of EEC.

Elektronische regeleenheid of ECU is het computersysteem dat uw auto bestuurt. En zoals elk computersysteem, moet het af en toe worden bijgewerkt of geprogrammeerd. Door chiptuning kunt u inderdaad betere prestaties uit uw voertuig halen door simpelweg de elektronische regeleenheid te vervangen. Maar er zijn momenten waarop u dit ook om andere redenen en doeleinden moet doen. Als uw auto bijvoorbeeld een defecte batterij heeft, wilt u er misschien een andere batterij voor gebruiken, zodat deze betere prestaties kan leveren terwijl uw hoofdaccu goed werkt.

Een bekend voorbeeld van een auto die wordt getuned, zijn de Dodge Ram-prestatiepakketten. Als je dit type auto hebt, kun je zien hoe Dodge Ram-autobezitters hun auto graag aanpassen. Het afstellen van ontwijken is ook een van de gemakkelijkste manieren om het vermogen van uw auto te vergroten; dit komt omdat de ECU de nodige taken uitvoert zoals het regelen van de luchtdruk, temperatuur, gasrespons, compressie enzovoort. Om uw Dodge-auto effectief te kunnen tunen, moet u de verschillende prestatiechips en upgrades kennen die ervoor beschikbaar zijn. Er zijn er zo veel waaruit u kunt kiezen, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest voor uw Dodge RAM-auto.

Degenen die niet zo dol zijn op het aanpassen van hun voertuig, kiezen misschien liever voor een andere oplossing om het brandstofverbruik te verhogen. Sommige van deze oplossingen zijn automatische transmissiedelen of een brandstofbesparend apparaat. Een andere zeer populaire oplossing om het brandstofverbruik van uw auto te verhogen, is door uw motor af te stemmen. Als u uw motor afstemt, kunt u hem zuiniger laten draaien door de uitstoot die eruit komt te verminderen. Als je meer wilt weten over chiptuning en automatische transmissie, kijk dan op mijn website hieronder.

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance

No tags 0